پاسخ مثبت سهام به سیگنال‌های بودجه‌ای

دنیای اقتصاد : بورس اوراق بهادار تهران معاملات روز گذشته را در فضایی مثبت به پایان رساند. شاخص کل سهام که طی روزهای اخیر بی‌وقفه در مسیر صعودی گام برداشته بود، در معاملات روز یکشنبه دهمین صعود متوالی خود را به نمایش گذاشت و در بالاترین سطح از ۲۲ مهرماه قرار گرفت. در واقع، نماگر اصلی بورس در پایان دادوستدهای دیروز افزایشی معادل ۴۰۸۳ واحد را به ثبت رساند و کانال ۳۱۸ هزار واحدی را پس از حدود یک ماه و نیم پس گرفت. این جدی‌ترین رشد روزانه شاخص کل از ابتدای آبان‌ماه است.
تحلیلگران علت رونق اخیر بازار سهام را به‌طور کلی نتیجه دو عامل مهم می‌دانند. از یک طرف، شکل‌گیری موج افزایشی قیمت در بازارهای همسایه و تاثیر مستقیم و غیرمستقیم آن بر سهام وابسته، و از سوی دیگر، نزدیک شدن به موعد انتشار لایحه بودجه سال ۹۹ و طرح سناریوهای مثبت برای سهام در روزهای اخیر از علل عمده تداوم روند صعودی بورس ارزیابی می‌شود. در واقع، به‌نظر می‌رسد واکنش عمومی بازارها به متغیرهای کلیدی بودجه دولت برای سال آینده منجر به چنین روندی شده است. فضای انبساطی بازارها را باید نتیجه انتظاراتی دانست که فعالان اقتصادی از نرخ ارز مرجع برای سال آینده، نرخ‌های مالیات، نحوه تعیین قیمت حامل‌های انرژی و همچنین معافیت‌های مالیاتی قلمداد کرد. شاید مهم‌ترین قیمت مندرج در بودجه سال بعد، نرخ دلار مرجع برای تسویه بودجه دولت باشد که سناریوهای مختلفی از سوی تحلیلگران طرح شده است. اگر پیش از این نرخ ۸ هزار تومانی برای بودجه سال بعد به‌عنوان نرخ مرجع، مورد نظر اهالی بازارها بود، اکنون این نرخ پیش‌بینی‌های بالاتری را روبه‌روی خود می‌بیند. در همین راستا، محمد حسینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی روز گذشته در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس، از مرجعیت نرخ 11 هزار تومانی برای بودجه دولت در سال بعد صحبت کرده است.

حسینی در همین رابطه گفت: مفروضات بودجه شرکت‌های دولتی در لایحه‌ای که دولت ارسال کرده است به‌ویژه در حوزه‌های نفت کاملا مشخص است به‌طوری‌که دولت بنا دارد برای سال آینده روزانه 500 هزار بشکه نفت با قیمت 50 دلار بفروشد ضمن اینکه قیمت ارزی که دولت برای سال آینده در نظر گرفته، 11 هزار تومان است. که هم اکنون براساس خبری که گرفته‌ام دولت بنای اصلاح این لایحه را دارد و تعداد صادرات بشکه‌های نفت در هر روز تغییر کرده و به 870 هزار بشکه رسیده است که عملا این موضوع باعث ایجاد افزایش در اعداد و ارقام لایحه خواهد شد. این درحالی است که میزان فروش نفت در بودجه سال‌جاری یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه بود.  در بین دیگر اتفاقات مهم روز یکشنبه در بورس می‌توان به توجه خاص اهالی بازار به سهام غول‌های گروه فلزات و شکل‌گیری صف خرید برای نماد «فملی» به‌عنوان سومین بنگاه بزرگ بورس تهران اشاره کرد. رونق معاملات بورس کالا بر اثر رشد نرخ ارز و افزایش عمومی تقاضای مواد پایه از عوامل توجه به این سهم تلقی می‌شود. دیروز ۳ هزار تن کاتد مس «فملی» با رشد ۶/ ۱ درصدی قیمت پایانی نسبت به هفته قبل با نرخ ۶۳ میلیون و ۹۵۷ هزار تومان به ازای هر تن در بورس کالا معامله و محرک رشد قیمت سهام این شرکت شد.  در سامانه اطلاع‌رسانی ناشران بورسی هم طی روز گذشته چند شرکت در مورد افزایش سرمایه‌های خود دست به شفاف‌سازی زدند. در گروه معدنی، شرکت فرآوری مواد معدنی ایران روز گذشته مجوز افزایش ۳۵۰ درصدی سرمایه از محل سود انباشته را روی سامانه کدال قرار داد. شرکت صنایع بسته‌بندی مشهد گزارش توجیهی هیات‌مدیره به منظور پیشنهاد افزایش سرمایه از مبلغ ۲/ ۵ میلیارد تومانی به مبلغ ۴/ ۱۰ میلیارد تومانی از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی به منظور اصلاح ساختار مالی و خروج از شمولیت ماده ۱۴۱ را منتشر کرد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید