جابه‌جایی رکوردها در بورس تهران

دنیای‌اقتصاد : شاخص کل بورس تهران طی روز گذشته برای شانزدهمین جلسه معاملاتی پی‌درپی به حرکت در مسیر صعودی ادامه داد و این‌‌بار با رشد ۳۲۲۵ واحدی به ارتفاع ۳۳۵ هزار و ۷۹۲ واحد رسید. با رشد یک درصدی دماسنج اصلی بازار سهام طی روز گذشته، بازدهی این بازار از بیست و ششمین روز آبان ماه (طی ۱۶ روز کاری) به ۱/ ۱۱ درصد رسید. در همین حال نماگر هموزن که اثرپذیری یکسانی از تمام نمادها دارد نیز با رشد بیش از ۳/ ۱ درصدی همراه شد تا صعود این شاخص هم طی ۱۵ جلسه معاملاتی گذشته به ۲/ ۲۲ درصد برسد. با توجه به رشد دو برابری شاخص هموزن در قیاس با دماسنج اصلی بازار، به‌نظر می‌رسد همچنان اقبال معامله‌گران به سهم‌های کوچک‌تری که اثر کمتری از متغیرهای کلان مانند نرخ ارز و قیمت کالاها در بازارهای جهانی می‌پذیرند، بیش از سهم‌های بزرگ کامودیتی‌محور است.
جابه‌جایی رکوردها در بورس تهران
طی روز گذشته ارزش معاملات خرد (بدون احتساب معاملات بلوک و اوراق) برای سیزدهمین مرتبه در سال‌جاری از رقم ۲ هزار میلیارد تومان عبور کرد و به ۲۰۱۷ میلیارد تومان رسید تا بار دیگر شاهد رشد قیمت سهم‌ها به واسطه افزایش نقدینگی موجود در بازار باشیم. پیش از این هم چندین مرتبه پول‌های جدید وارد شده به بورس تهران سهم‌های کوچک‌تر را هدف گرفته بود. به همین واسطه شتاب رشد شاخص هموزن بسیار بیشتر از دماسنج اصلی بازار بوده است. به‌طوری‌که در شرایطی بازدهی بورس تهران از ابتدای سال‌جاری به ۸۸ درصد رسیده که نماگر هموزن طی همین مدت ۱۶/ ۳ برابر شده است. سهم‌های فلزی بازار به واسطه رشد نرخ ارز و افزایش قیمت کالاها به ویژه مس در پایان هفته گذشته، طی دو جلسه معاملاتی ابتدای هفته جاری رشدهای بالایی را تجربه کردند. به‌طوری که شاخص صنعت فلزات اساسی طی این دو روز کاری بیش از ۶ درصد رشد کرد. اما روند صعودی قیمت این دسته از سهم‌ها طی روز گذشته متوقف شد و شاهد افت ۴/ ۰ درصدی نماگر صنعت فلزات اساسی بودیم. طی روز گذشته برخی از بزرگان فلزی مثل «فملی»، «فخوز» و «فخاس» که در دو جلسه ابتدایی هفته جاری از نمادهای شاخص‌ساز بازار بودند با افت قیمتی مواجه شده و موجب فشار بر دماسنج اصلی بورس تهران شدند. «فولاد» نیز کم نوسان ظاهر شد و در حالی با رشد کمتر از ۱/ ۰ درصدی قیمت پایانی (متوسط وزنی قیمت سهم در طول یک جلسه معاملاتی) همراه شد که آخرین معامله آن با قیمتی حدود ۵/ ۰ درصد کمتر از قیمت سهم در روز یکشنبه معامله شد. «فپنتا» نیز که روز یکشنبه خبر از افزایش سرمایه ۳۰۵ درصدی داده بود، روز گذشته با صف خرید سنگینی همراه شد و به دلیل عدم عرضه سهم حجم معاملات این سهم به حجم مبنایش نرسید و به همین دلیل با رشد ۱/ ۲ درصدی ارزش بازار به کار خود پایان داد.

خودرویی‌ها طی روز گذشته بار دیگر در صدر فهرست صنایع با بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند. این صنعت دیروز رشد بیش از ۵/ ۳ درصدی متوسط قیمت‌ها را تجربه کرد. به این ترتیب دیروز صنعت ساخت خودرو و قطعات بیشترین رشد روزانه شاخص را بین تمام صنایع بورسی تجربه کرد. روز گذشته شاهد معامله ۲۸ نماد خودرویی در بورس تهران بودیم. از این بین تنها «خپویش» با افت ارزش بازار مواجه شد. البته با تشدید اقبال سهامداران به این دسته از نمادها طی ساعت پایانی معاملات قیمت آخرین معامله این نماد به مدار مثبت بازگشت. اما جالب‌توجه‌ترین رفتار در بین نمادهای این گروه متعلق به «خنصیر» بود. این نماد که از ابتدای روز معاملاتی گذشته تا ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه با مازاد تقاضا در سقف قیمتی مجاز روزانه (صف خرید) همراه بود، به یک‌باره تغییر مسیر قیمتی داد و طی ۱۰ دقیقه با صف فروش بسیار سنگینی مواجه شد. این تغییر رفتار سهامداران در حالی رخ داد که ارزش بازار «خنصیر» از ابتدای آبان ماه تا قبل از افت روز گذشته حدود ۳ برابر شده بود. نکته جالب توجه اما این بود که روز گذشته شرکت فنی مهندسی نصیر ماشین طی دو اطلاعیه خبر از افزایش قیمت میل‌لنگ تولیدی خود برای ساپکو داد. باید برای مشاهده اثر این افزایش نرخ‌ها بر قیمت این سهم تا شروع معاملات روز جاری منتظر ماند.

«خودرو» نیز از میانه‌های بازار روز گذشته با هجوم معامله‌گران برای خرید همراه شد و در کمتر از ۱۵ دقیقه شاهد تشکیل صف طولانی برای خرید این سهم بود. در روز گذشته «خودرو» شاهد دومین صف خرید طولانی بازار با ارزشی بالغ بر ۲۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بود. در همین راستا می‌توان خاطرنشان کرد که در روز گذشته «خساپا» نیز در صدر فهرست نمادها با بیشترین ارزش معاملات روزانه قرار گرفت. شاخص صنعت فرآورده‌های نفتی طی دو جلسه معاملاتی ابتدای هفته جاری در مجموع حدود ۲ درصد رشد کرد. اما این روند صعودی طی روز گذشته شدید شد و با رشد ۴/ ۳ درصدی در جایگاه دوم فهرست صنایع با بیشترین رشد روزانه قرار گرفت. به نظر می‌رسد رشد این دسته از نمادها هم در پی افزایش قیمت دلار باشد. با رشد روز گذشته نماگر این صنعت، بازدهی آن از ابتدای سال‌جاری به ۷۹ درصد رسید. «رمپنا» در روز شنبه از حامیان اصلی شاخص کل بورس تهران بود. این نماد روز یکشنبه با افت ۸/ ۰ درصدی همراه شد که البته تاثیر چندانی بر دماسنج اصلی بازار سهام نداشت. اما روز گذشته افت معنادار قیمت این سهم در پایان بازار موجب تشکیل صف فروش شد. در همین حال ارزش بازار گروه مپنا با افت ۲/ ۴ درصدی مواجه شد. این افت علتی شد تا «رمپنا» در روز گذشته سنگین‌ترین وزنه نماگر اصلی بورس تهران نام بگیرد و موجب فشار ۳۵۰ واحدی بر این شاخص شود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید