سنا : حسین عبدهتبریزی یکی از مهمترین مسائل در شرایط فعلی را کاهش ریسک بازار سرمایه عنوان و تاکید کرد که درحالحاضر با توجه به افزایش نرخ تورم و رکود حاکم بر بازارهای سرمایهگذاری، تنها بازار سرمایه است که از پتانسیل رشد برخوردار است و باید ریسک این بازار متعادل شود تا پاسخگوی نیاز سرمایهگذاری کل جامعه باشد.
این صاحبنظر اقتصادی در پنل تخصصی سومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی با موضوع «مشارکت سرمایههای خرد در بازار سرمایه» با تشریح وضعیت بازارهای سرمایهگذاری کشور در شرایط کنونی خاطرنشان کرد: درحالحاضر بازار پول و مسکن وضعیت سابق را ندارد، بازار طلا و ارز هم چندان بازدهی خاصی ندارد و نقدینگی وارد بازار سرمایه شده است. در چنین شرایطی باید ریسک متعادلی در بازار باشد تا جامعه بهدنبال مشارکت در این بازار باشد. وی با اشاره به مساله تخصیص منابع افزود: برای ساخت بازار سرمایه عمیق طبیعی است که باید مشارکت عمومی مردم توسعه پیدا کند. یک رویکرد سنتی برای محک زدن بازارهای سرمایه همین است که اندازه بازار را با GDP بسنجیم و این نوع مقایسهها بسیار رایج است. البته در کشور ما لازم است که طراحی بازار در جهت توسعه مستمر باشد و نه رشد سریع. این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر لزوم طراحی زیرساختهای صحیح برای دستیابی به بازدهیهای بلندمدت در بورس گفت: در واقع بازارهایی که امکان بزرگ شدن دارند ولی زیرساختهای درستی برای آن طراحی نشده بازدهی کوتاهمدت خواهند داشت. گاهی به تغییرات فرهنگی هم نیاز است. پس باید بپذیریم که خیلی چیزها در اختیار مدیر بازار نیست.
عبدهتبریزی گسترش مشارکت عمومی در بازار را تنها یک بُعد سرمایهگذاری بورسی دانست و یادآور شد: هدف فقط جمع کردن این پولها نیست و باید منابع را بهگونهای تخصیص دهیم که رشدی مستمر در داخل اقتصاد ایجاد شود. عبدهتبریزی ایجاد شرایط لازم برای سرمایهگذاری بلندمدت در بورس را دغدغه اصلی در جذب سرمایههای ارزی و بانکی ارزیابی و تصریح کرد: باید بتوانیم سرمایهگذارانی را که به سرمایههای فیزیکی عادت کردهاند و ارز و سپرده بانکی حداکثر حوزه سرمایهگذاری آنهاست را به سرمایهگذاری بلندمدت در بورس نیز عادت دهیم. اینکه چطور آنها را بهطور بلندمدت به بازار سرمایه بیاوریم مطرح است و تلاشی قابل ملاحظه میخواهد. هر نوع توسعه صحیح اقتصادی به توسعه منابع کارآمد انسانی نیاز دارد. وی روند فعالیت بازار سرمایه کشور را رو به گسترش خواند و افزود: بازار سرمایه برای ایجاد دید بلندمدت به طراحیهای جدی نیاز دارد؛ چراکه بهدلیل نقد شوندگی مناسب همواره مورد استقبال است. ضمن اینکه با توجه به کسری بودجه ۹۹ بهنظر میرسد اوراق زیادی در سال آینده منتشر خواهد شد و این افزایش مشارکت ناشران، افزایش سرمایه را به همراه میآورد.
عضو سابق شورایعالی بورس تاکید کرد: در شرایط امروز که فرصتهای سرمایهگذاری وجود دارد و سرمایهگذار خارجی نداریم، باید روی حوزهای که بتوانیم آن را توسط سرمایه گذاران خارجی توسعه دهیم، کار کنیم.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات