کاهش ریسک قیمتی محصولات کشاورزی به کمک قراردادهای آتی

بازار آتی بورس نیم نگاهی روشن در شرایط بحرانی برای مدیریت عرضه کالا و محصولات است. به‌طوری‌که کارشناسان باور دارند قراردادهای آتی یکی از مهم‌ترین ابزارهایی است که بورس‌های کالایی برای کمک به مدیریت ریسک ناشی از نوسانات قیمتی در اختیار فعالان بازارهای کالایی قرار می‌دهند.
به گزارش «کالاخبر»، قرارداد آتی قراردادی است که فروشنده براساس آن متعهد می‌شود در سررسید معین، مقدار معینی از کالای مشخص را به قیمتی که الان تعیین می‌کنند، بفروشد و در مقابل طرف دیگر قرارداد متعهد می‌شود آن کالا را با آن مشخصات خریداری کند. در همین راستا سیدراضی نوری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس به «کالاخبر» گفت: یکی از دغدغه‌های کشاورزان این است که به‌دلیل نداشتن پیش‌بینی دقیق از آینده و عدم برآورد قیمت‌های آتی، در زمان برداشت محصول با ضرر مواجه می‌شوند که این موضوع درباره کشاورزان یکسان است و در زمینه تولید سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، پیاز و سایر محصولات با این نوسان و چالش‌ها مواجه می‌شویم که کشاورزان مشکلات عدیده‌ای را در زمان برداشت دارند. وی افزود: چند سالی است که با پر رنگ شدن نقش بورس اعتمادی میان کشاورزان شکل گرفته است که انتظار می‌رود با توجه به پتانسیل‌های بورس‌کالا در ارائه ابزارهایی برای پوشش ریسک‌های قیمتی، شاهد کاهش مشکلات کشاورزان باشیم.
 
این عضو کمیسیون کشاورزی بازار آتی را موثر در کاهش تورم دانست و گفت: هرگاه تولید‌کننده بداند که دیگر سرمایه‌اش به‌دلیل نوسان قیمتی از دست نمی‌رود و قابل جریان در تولید است بدون شک بر کاهش تورم اثرگذار خواهد بود. این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه بورس‌کالا از طریق توسعه شفافیت می‌تواند بسیاری از محصولات کشاورزی را برای عرضه در این بازار جذب کند اظهار کرد: یکی از خصوصیات بورس‌کالا ایجاد شفافیت در عرضه محصولات کشاورزی است و از طریق بازار آتی کشاورزان می‌توانند با خیالی آسوده محصولات خود را پیش‌فروش کنند. در مجموع می‌توان گفت بورس‌کالا در صدد افزایش جذب محصولات کشاورزی به این بازار است که با این روش به‌دلیل لزوم رعایت استانداردهای عرضه در بورس بر کیفیت محصولات هم افزوده خواهد شد. نوری با بیان اینکه بورس‌کالا، صادرات را هم تقویت می‌کند تصریح کرد: اگر نقش بورس‌کالا به گونه‌ای تقویت شده تا این بازار به‌عنوان مرجع قیمتی جهانی تبدیل شود می‌توانیم انتظار داشته باشیم که صادرات از طریق این سازوکار بیش از گذشته رونق بگیرد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید