رشد پرشتاب بازار سهام

دنیای‌اقتصاد : روز گذشته شاهد یک جهش دیگر از شاخص کل بورس تهران بودیم. رشد ۱۰ هزار و ۶۶۵ واحدی این نماگر موجب شد تا ارتفاع آن بیش از پیش افزایش یابد و به نزدیکی کانال ۴۳۹ هزار واحدی برسد.
در سومین روز کاری هفته جاری همگام با رشد ۵/ ۲ درصدی دماسنج اصلی بورس تهران، نماگر هموزن این بازار که اثرپذیری یکسانی از تمام نمادها دارد نیز با رشد ۶/ ۲ درصدی همراه شد. به این ترتیب روز گذشته شاهد رشد همه‌جانبه گروه‌های کالایی و صنایع کوچک‌تر بازار بودیم. در همین راستا در معاملات دیروز شاهد رسیدن ارزش معاملات خرد (بدون احتساب معاملات بلوک و اوراق) به رقم ۳ هزار و ۹۸۳ میلیارد تومان بودیم. البته با احتساب پول‌های مانده در صف‌های خرید ۱۱۲ نماد بورسی، قدرت تقاضا به نزدیکی ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.

در جریان معاملات دیروز صنایع کامودیتی‌محور بورس تهران، مانند فرآورده‌های نفتی، فلزات اساسی، محصولات شیمیایی و کانه‌های فلزی با رشد متوسط قیمت‌ها همراه شدند. در این بین نمادهای صنعت فلزات اساسی با رشد بیش از ۳ درصدی متوسط قیمت‌ها از حامیان اصلی بورس تهران بودند. به‌طوری‌که در صدر فهرست نمادها با بیشترین اثرگذاری بر شاخص کل دو نماد بزرگ این گروه یعنی «فولاد» و «فملی» قرار داشتند. این دو نماد در مجموع موجب اثرگذاری مثبت ۱۳۳۲ واحدی بر نماگر اصلی بازار سهام شدند. در ادامه این فهرست نمادهای بزرگی مانند «اخابر»، «رمپنا» و «فارس» قرار داشتند. این نمادها همگی اثرگذاری مثبت بیش از ۴۰۰ واحدی بر شاخص کل داشتند.

طی روز گذشته صنعت خودرو بعد از فلزات اساسی در جایگاه دوم فهرست صنایع با بیشترین ارزش معاملات قرار گرفت. جایگاه سوم این فهرست نیز به بانک‌ها اختصاص یافت. فلزی‌ها ۴۷۳ میلیارد، خودروسازها ۴۱۳ و بانکی‌ها هم ۴۱۲ میلیارد تومان از معاملات دیروز را به خود اختصاص دادند. دو صنعت خودرو و بانک به‌واسطه این حجم از اقبال سهامداران رشدهای ۲/ ۳ و ۳ درصدی شاخص صنعت را تجربه کردند. البته در معاملات دیروز این صنعت لاستیک‌سازی بود که به‌واسطه بازگشایی بدون دامنه و رشد ۲/ ۱۰ درصدی «پکرمان» و صف خرید دیگر نمادها، توانست رشد ۸/ ۵ درصدی شاخص صنعت را تجربه کند و در صدر فهرست صنایع با بیشترین رشد روزانه متوسط قیمت‌ها قرار بگیرد. عصر روز یکشنبه شرکت ملی مس ایران در اطلاعیه‌ای با اشاره به قانون مصوب هیات‌وزیران مبنی بر معافیت مالیاتی نسبت به افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها اعلام کرد: ماده ۱۰ آیین‌نامه اجرایی تبصره یک ماده ۱۴۹ اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم قابل بررسی برای کلیه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس بوده، بنابراین این شرکت نیز مستثنی از این موضوع نبوده و امکان بررسی برای برخورداری از افزایش سرمایه مذکور را دارد، اما تاکنون در هیات‌مدیره در این خصوص تصمیمی اتخاذ نشده است.

«نتوس» هم در عصر این روز خبر از صدور مجوز افزایش سرمایه ۸۴۲ درصدی داد. افزایش سرمایه پشم‌بافی توس قرار است از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها و به منظور اصلاح ساختارهای مالی شرکت باشد. «دالبر» نیز که از مهلت خود برای افزایش سرمایه استفاده نکرده بود، خبر از تمدید یک ماهه مهلت شرکت برای افزایش سرمایه از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار داد. همچنین البرزدارو طی اطلاعیه‌ای دیگر خبر از تشکیل جلسه مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت در ساعت ۱۰:۳۰ روز یکشنبه ۲۸/ ۱۱/ ۹۸ در محل سالن رازی واقع در ساختمان جدید دانشگاه داروسازی داد. دستور این جلسه تصمیم‌گیری درخصوص افزایش سرمایه خواهد بود.

از سوی دیگر معاملات دیروز بورس‌کالا در رینگ محصولات صنعتی با عرضه ورق‌ گرم B و C فولادمبارکه همراه بود و ورق‌های فولادی نیز مشابه با قیمت شمش فولادی (که در هفته گذشته سقف تاریخی جدیدی را به ثبت رساند) در معاملات دیروز به رکورد جدیدی دست یافتند. به‌طوری‌که درحالی‌که شیوع ویروس کرونای جدید موجب فشار بر بازار جهانی شد، ورق گرم B فولادمبارکه در معاملات دیروز میانگین قیمتی ۵۸۶۴ تومان به ازای هر کیلوگرم را به ثبت رساند. این درحالی است که سقف قیمتی قبلی این محصول در اردیبهشت ماه سال‌جاری و در قیمت ۵۶۹۵ تومان به ثبت رسیده بود. همچنین ورق گرم C نیز که در تاریخ ۱۷ اردیبهشت، بالاترین سطح قیمتی خود را در عدد ۵۸۹۰ تومان به ازای هر کیلوگرم تجربه کرده بود در معاملات دیروز با رشد ۶/ ۶ درصدی عدد میانگین ۶۲۷۸ تومان را به ثبت رساند.

«تاپیکو» نیز روز گذشته طی دو اطلاعیه خبر از خرید سهام دو شرکت بورسی داد. در اطلاعیه اول شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین، خبر از خرید تعداد ۹۰ میلیون سـهام شرکت سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی با نماد «وپترو» (معادل حدود ۵ درصد سـهام منتشـره) با قیمت ناخالص هر سهم ۱۰ هزار ریـال (جمعا ۹۰۰ میلیـارد ریال) به‌صورت نقـد در روز یکشنبه هفته جاری داد. به این ترتیب درصد مالکیت «تاپیکو» در سـهام شرکت فوق از ۶/ ۳۹ درصد به ۵/ ۴۴ درصد افزایش یافت. «وپترو» پذیرفته شده در بازار اول بورس بوده و موضوع فعالیت آن سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها، مجتمع‌ها، طرح‌ها و واحدهای تولیدی و صنعتی خصوصا در صنایع پتروشیمی است. این شرکت در دومین اطلاعیه خود خبر از برنده شدن مزایده ۶/ ۱۱ درصد از سهام پتروشیمی تبریز داد. «تاپیکو» این مقدار سهام «شبریز» را به مبلغ ۳۹۸ میلیارد تومان خریداری کرده است. از سوی دیگر درحالی روز یکشنبه خبر از خارج شدن فاز یک شرکت‌های پتروشیمی‌های ماهشهر به‌دلیل قطع ۲ ساعته برق نیروگاه شرکت بورسی پتروشیمی فجر آمد که در این رابطه بهنام صیفوری، مدیر روابط عمومی «بفجر»، در گفت‌وگو با «ایرنا» با تکذیب انفجار در این زیرمجموعه هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس گفت:‌ با قطع برق یکی از دو نیروگاه پتروشیمی فجر،‌ تعدادی از پتروشیمی‌های منطقه ویژه پتروشیمی (ماهشهر) از مدار خارج شدند. با استفاده از برق نیروگاه دوم،‌ سایر خدمات جانبی در مدار تولید قرار داشت. وی با اشاره به تولید پایدار چهار ساله، علت قطع برق نیروگاه پتروشیمی فجر را مسائل فنی دانست.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید