سنگ‌آهن امسال بازار خوبی خواهد داشت

پایگاه خبری فولاد ایران : موسسه اعتبارسنجی فیچ در گزارش اخیر خود پیش‌بینی متوسط قیمت سنگ‌آهن برای سال ۲۰۲۰ را ۸۵ دلار در هر تن برآورد کرده است. در حالی که شیوع ویروس کرونا قیمت سایر فلزات را کاهش داده ولی قیمت سنگ‌آهن در رونق بوده است.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی mining، متوسط قیمت سنگ‌آهن در سال ۲۰۱۹ حدود ۴/ ۹۰ دلار در هر تن بوده و در سال ۲۰۲۰ نیز تاکنون به‌طور میانگین ۵/ ۸۳ دلار بوده است. موسسه فیچ انتظار دارد در نیمه دوم سال شاهد رشد قیمت‌های بیشتری در بازار این ماده اولیه باشیم. چون رشد بیشتر تولید فولاد از بازار سنگ‌آهن حمایت می‌کند.البته از طرفی برآورد‌های تولید سنگ‌آهن دنیا کاهش داشته و میزان رشد تولید سنگ‌آهن سال‌جاری ۸/ ۰ درصد برآورد شده در حالی که سال قبل ۷/ ۴ درصد بهبود سالانه داشت. تعطیلی‌های اجباری در کانادا، آفریقای جنوبی، پرو و هند و بارش‌های فصلی در استرالیا و برزیل تولید نیمه نخست سال ۲۰۲۰ را پایین آورده است.ولی انتظار می‌رود افزایش تولید فولاد در نیمه دوم سال از تقاضا و قیمت سنگ‌آهن حمایت کند. در سه ماه اول سال‌جاری تولید فولاد چین رشد ۶/ ۳ درصدی داشته که البته در مدت مشابه سال قبل ۷/ ۷ درصد بود. انتظار می‌رود تا پایان سال رشد تولید بهبود یافته و به میانگین ۵ درصد برای سال ۲۰۲۰ برسد. ولی تقاضای فولاد اروپا در سه ماه دوم سال کمتر خواهد شد و اگر شیوع کرونا شدت گیرد تقاضای سنگ‌آهن را پایین می‌آورد.
  نگرانی‌های کرونایی از بازار سنگ‌آهن حمایت می‌کند
طبق گزارش اخیر کومرز بانک، پس از کاهش محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا در چین، تولید فولاد این کشور بهبود داشته و در سطح بالاست و در نتیحه از قیمت سنگ‌آهن نیز حمایت کرده است. البته نگرانی از محدودیت عرضه برزیل نیز به رشد قیمت سنگ‌آهن کمک کرده است. نگرانی از محدودیت عرضه به‌دلیل پاندمی کرونا هم تمایل به خرید سنگ‌آهن را بیشتر کرده است.

به گزارش platts؛ به‌طوری که قیمت در حال حاضر در بالاترین سطح از ژانویه سال‌جاری تاکنون است. این موسسه سرمایه‌گذاری معتقد است شاید مرکز فراگیری کرونا به آمریکای جنوبی منتقل شده است. در حالی که دو ماه اخیر تعطیلی‌های کارخانه‌های فولادسازی، معادن سنگ‌آهن و زغال‌سنگ در اروپا، آفریقای جنوبی، هند و آمریکای شمالی جدی بوده است. حال تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ در برزیل که بزرگ‌ترین صادرکننده سنگ‌آهن دنیاست به شدت رو به افزایش است. اگر قرنطینه و تعطیلی‌ها جدی شود نگرانی از کاهش عرضه سنگ‌آهن مطرح است. کاهش تولید برزیل با توجه به تولید بالای فولاد در چین ممکن است مشکل‌ساز شود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید