مدیر توسعه فناوری اطلاعات بورسکالای ایران با اعلام این خبر که سامانه جدید عرضه بورس کالای ایران بهزودی راهاندازی میشود، گفت: طراحی سامانه جدید عرضه، یکی از پروژههایی است که در راستای طرح جامع یکپارچهسازی سامانههای عملیاتی موسوم به «سامانه سیمرغ» پیادهسازی شده و این سامانه که به لحاظ تکنولوژی و فرآیندی به طور ویژه ارتقا یافته است، بهزودی جایگزین تمام سامانههای قبلی بورس کالا میشود. به عبارت سادهتر، این امکان وجود خواهد داشت که خود عرضهکننده بخشی از فرآیند عرضه را بر عهده گیرد؛ آن هم در شرایطی که از سیستم یکپارچه قوی و گسترده برخوردار خواهیم بود.
به گفته مدیر توسعه فناوری اطلاعات بورسکالای ایران، با این اقدام وحدترویهای در تمامی سامانههای عملیاتی به وجود میآید تا همگی آنها از یک ساختار شکلی و فرآیندی تبعیت کنند. برمک هوشیار خاطرنشان کرد: به لحاظ بحث مدیریت (کاربران) نیز مدیریت کاربران تمامی این سامانهها یکپارچه شده و دسترسی سامانههای جدید از طریق سامانه SSO یا همان درگاه ورود یکپارچه اتفاق میافتد که پیشرفتهترین تمهیدات امنیتی در آن لحاظ شده است.
مدیر توسعه فناوری اطلاعات بورسکالای ایران در گفتوگو با «کالاخبر» اظهار کرد: یکی از اتفاقات صورتگرفته در سامانه جدید عرضه، تغییرات تکنولوژیکی است؛ به طوریکه در این سامانه از تکنولوژی ویندوز اپلیکیشن به وباپلیکیشن تغییر رویکرد دادیم.
وی در توضیح جزئیات بیشتر این تکنولوژی اظهار کرد: در این حالت دیگر نیاز نیست کاربران اپلیکیشنی را روی سیستمهای خود داشته باشند و بهسادگی از طریق مرورگرها میتوانند سامانه را به اجرا درآورند. همچنین این سامانه به لحاظ بهروزرسانی و مباحث امنیتی، حرفهایتر و پیشرفتهتر از سامانه قبلی بوده و به لحاظ کاربری، علاوه بر ظاهر شکیلتر و بهروزتر، سهولت استفاده از آن نیز برای کاربران بسیار بیشتر است.
هوشیار ادامه داد: علاوه بر ارتقای تکنولوژی و معماری سیستم، در داخل سامانه هم تغییرات مثبتی اتفاق افتاده است. به طور کلی دو نوع فرآیند عرضه در بورس کالا وجود دارد؛ یکی Forward Auction یا همان حراج یا مزایده رو به جلو و دیگری Reverse Auction یا مزایده معکوس (مناقصه با محوریت). در حالت Forward Auction پنج نوع فرآیند عرضه در این سامانه تعبیه شده که شامل عرضه عادی، حراج یکجا، عرضه املاک و مستغلات، کشف پریمیوم و معاملات نهایی کشف پریمیوم است. در حوزه Reverse Auction نیز معاملات مناقصه یکجا را داریم که تمامی این فرآیندها در سامانه جدید به صورت مجزا پیادهسازی شدهاند.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر امکان تعیین مولفههای کالا نظیر نوع بستهبندی و درجه کیفی در سامانه جدید وجود دارد. این موضوع نیاز به تعریف نماد کالای جدید به ازای نوع بستهبندی با درجه کیفی جدید را رفع کرده و به عبارت دیگر با استفاده از این قابلیت از تعدد نمادهای معاملاتی جلوگیری میشود.
همکاری همزمان عرضهکننده با چند بانک
مدیر توسعه فناوری اطلاعات بورسکالای ایران گفت: قابلیت دیگری که بنا به درخواست عرضهکنندگان، بهویژه عرضهکنندگان بزرگ و با توجه به رشد حجم و ارزش معاملات در سامانه تعبیه شده، امکان همکاری با چند بانک به صورت همزمان به عنوان بانک عامل است؛ چرا که تا پیش از این هر عرضهکننده میتوانست تنها یک حساب تسویه در بورسکالا داشته باشد، ولی در سامانه جدید این امکان تعبیه شده است که عرضهکنندگان قادر باشند به ازای هر عرضه، حساب تسویه مختص آن عرضه را از بین حسابهای بانکی مختلف خود انتخاب کنند. در واقع عرضهکننده میتواند به صورت همزمان با چند بانک همکاری داشته باشد.
به گفته هوشیار، در طراحی سامانههای جدید، سامانهها به صورت سرویسگرا (Service Oriented) پیادهسازی شدهاند. بنابراین در آینده این امکان وجود دارد که در قالب API این امکان را در اختیار عرضهکنندگان یا کارگزاران قرار دهیم که امکان ثبت عرضه را در اختیار داشته باشند و سامانه ثبت عرضه را به فراخور نیاز خود پیادهسازی کنند.
وی در پاسخ به این سوال که این سامانه قرار است به صورت یکمرحلهای جایگزین سامانه فعلی شود، گفت: قرار است سامانه جدید بهطور کامل جایگزین سامانه فعلی شود؛ اما در زمان راهاندازی ممکن است به شکل فاز به فاز جلو برویم؛ به این شکل که یک تالار به صورت پایلوت تعیین شود؛ اما به مرور و در بازه زمانی کوتاه این اتفاق برای تمامی تالارها رقم خواهد خورد و سامانه جدید بهطور کامل جایگزین سامانه قدیمی IME Main خواهد شد.
هوشیار در پایان اعلام کرد که راهاندازی سامانه جدید برای اوایل اسفندماه برنامهریزی شده است و نهاییسازی آن تا پایان سال اتفاق خواهد افتاد.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات