تیغ کند شاخص دلار جهانی

دنیای اقتصاد : با وجود اتخاذ سیاست‌های پولی انقباضی از سوی بانک مرکزی اروپا و فدرال‌رزرو، روند نزولی بازارها در روز پایانی معاملات بازارها روند افزایشی به خود گرفتند. چندی پیش این دو نهاد پولی نرخ بهره سیاستی را ۵/ ۰ واحد درصد افزایش دادند. با توجه به آثار افزایش ۵/ ۰ واحد درصدی سیاست‌های انقباضی انتظار می‌رفت شاخص دلار با افزایش مواجه شود و بازارهای جهانی رنگ قرمز به خود بگیرند. بر این اساس در ساعات پایانی معاملات روز چهارشنبه و پنج‌شنبه، بازارهای جهانی از جمله طلا و بیت‌کوین در مسیر نزولی قرار گرفتند؛ اما روند کاهشی بازارهای یادشده چندان پایدار نبود و روز جمعه را با موضع افزایشی به پایان برد. دلیل این اتفاق را می‌توان به کاهش سرعت افزایش نرخ بهره در ماه دسامبر نسبت داد. این کاهش ۲۵/ ۰ واحد درصدی در سیاست‌های انقباضی موجب شد تیغ شاخص دلار کند شود و نتواند اثر پایداری بر روند بازارها برجا‌ بگذارد و بیشتر از یک روز بازارها را کاهشی کند. کارشناسان بر این باورند روز دوشنبه بازارها هفته کاری جدید را سبزپوش آغاز می‌کنند.

صعود کم رمق شاخص دلار
فدرال رزرو آمریکا در روز چهارشنبه مطابق پیش‌بینی‌ها عمل کرد و نرخ بهره سیاستی را ۵/ ۰ واحد درصد افزایش داد. افزایش ماه دسامبر نسبت به مراحل قبلی افزایش نرخ بهره با کاهش ۲۵/ ۰ واحد درصدی مواجه شده است. این کاهش سرعت افزایش نرخ بهره در کنار تقویت احتمال ورود اقتصاد آمریکا به رکود موجب شد واکنش شاخص دلار به این افزایش به قوت افزایش‌های قبلی خود نرسد. بر این اساس روز چهارشنبه و پس از اعلام افزایش ۵/ ۰ واحد درصدی نرخ بهره، از سطح ۶/ ۱۰۳ واحدی تا ۸/ ۱۰۴ افزایش یافت. با این حال در پایان معاملات پنج‌شنبه این عدد روبه کاهش رفت و شاخص دلار روز جمعه را کاهشی آغاز کرد و تا سطح ۲/ ۱۰۴ واحد پایین آمد. این روند در ادامه معاملات معکوس شد و شاخص دلار هفته کاری را با سطح ۸/ ۱۰۴ به پایان برد.  به دنبال افزایش نرخ بهره از سوی فدرال‌رزرو، بانک مرکزی اروپا نیز روز پنج‌شنبه اعلام کرد نرخ بهره سیاستی را نیم درصد افزایش می‌دهد.

طلا در واکنش به افزایش نرخ بهره در ابتدا روند کاهشی به خود گرفت و از سطح ۱۸۱۲ دلار در هر اونس تا قیمت ۱۷۷۴ دلار کاهش پیدا کرد. با این حال این کاهش دوام چندانی نداشت و به سرعت جای خود را به روند صعودی قیمت طلا داد. بر این اساس روز جمعه معاملات بازار طلا از افزایش قیمت فلز زرد حکایت داشت و این فلز گران‌بها ساعات پایانی معاملات در روز جمعه را با قیمت ۱۷۹۳ دلار در هر اونس به پایان رساند. تقویت احتمال وقوع رکود در اقتصاد آمریکا و تعدیل سیاست انقباضی از جمله دلایل‌ افزایشی شدن قیمت طلاست.  بازار رمز‌ارزها به این سیاست‌ انقباضی واکنش معنادارتری داد و قیمت بیت‌کوین از سطح ۱۷۸۴۰ دلار تا ۱۶۶۰۰ دلار کاهش یافت. با این حال این روند کاهشی در ساعات پایانی معاملات روز گذشته اندکی معکوس شد و بیت‌کوین قیمت ۱۶۶۷۰ دلار را در ساعت ۱۷ به وقت تهران ثبت کرد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید