اصلاح انتظارات در بازار سکه؟

دنیای اقتصاد : روز شنبه، سکه تمام بهار آزادی دومین افزایش متوالی را به ثبت رساند تا برخی بازیگران از احتمال تغییر انتظارات در این بازار سخن بگویند. در اولین روز هفته، سکه ۱۸ هزار تومان افزایش را به ثبت رساند و روی عدد یک‌میلیون و ۷۸۵ هزار تومان قرار گرفت. این فلز گرانبها در انتهای هفته گذشته نیز پس از ۴ کاهش پیاپی افزایش قیمت ۷ هزار تومانی را تجربه کرده بود. ادامه رشد سکه در ابتدای هفته با هیجان بیشتر موجب شد که برخی معامله‌گران احتمال دهند که این فلز گرانبها بار دیگر به کانال یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بازگردد.
اصلاح انتظارات در بازار سکه؟
به گفته آنها، دو عامل مهم در تغییر انتظارات بازیگران سکه اثر داشت. حرکت افزایشی اونس در ساعات انتهایی آخرین روز کاری بازارهای جهانی و بازگشت به بالای محدوده هزار و ۳۲۰ دلار یکی از این متغیرهای حامی رشد قیمت سکه بود. برخی از فعالان انتظار دارند، با این افزایش، آغاز متفاوتی برای اونس در ابتدای هفته جاری رقم بخورد. با این وجود، عده دیگری از فعالان، تغییر مسیر سکه را به متغیرهای داخلی نسبت می‌دهند. از نظر آنها، معامله‌گران بزرگ ممکن است سعی داشته باشند، پیش از آغاز دریافت سکه‌های پیش‌فروش، قیمت را بالا نگه دارند. آنها که سکه را در سررسید یک ماهه با قیمت یک‌میلیون و ۵۹۰ هزار تومان پیش خرید کرده‌اند؛ در‌صورتی‌که قیمت را در همین کانال یک‌میلیون و ۷۸۰ هزار تومان نگه دارند، روی هر سکه نزدیک به ۱۲ درصد سود کسب می‌کنند. به این ترتیب، دومین متغیر افزایشی سکه از نظر فعالان به تحرکات احتمالی معامله‌گران سکه مربوط بوده است. این در حالی است که عده‌ای نیز انتظار برخی معامله‌گران نسبت به تصمیم ترامپ در مورد تمدید تعلیق تحریم‌های ایران را در رشد قیمت موثر دانسته‌اند. شنیده‌ها حاکی از آن است که حتی در ساعات انتهایی روز شنبه قیمت سکه تا قیمت یک‌میلیون و ۷۹۷ هزار تومان نیز بالا رفت.

البته در مقابل دسته‌ای از بازیگران که بیشتر متغیرهای افزایشی را پس از دو افزایش پیاپی پررنگ می‌کنند، انتظارات متفاوت دیگری نیز در بازار وجود دارد. گروهی همچنان باور دارند، با ورود سکه‌های پیش‌فروش شده به بازار، قیمت با افت شدیدی مواجه خواهد شد. از نظر آنها، انتظار افزایش عرضه سکه می‌تواند در روزهای آینده موقعیت معامله‌گران را تغییر دهد. در کنار یک‌میلیون سکه که در سررسید یک ماهه پیش‌فروش شده است، حدود ۸۰۰ هزار عدد نیز برای موعد سه ماهه به فروش رفته است.

در روزی که سکه افزایشی بود، دلار در بازارهای مرزی و داخلی تغییرات چندانی نداشت و در محدوده ۵ هزار و ۵۰۰ تومان نوسان کرد. روز گذشته، نرخ حواله درهم نیز همچنان بالای مرز هزار و ۵۰۰ تومان باقی ماند؛ به گفته یکی از فعالان، روز شنبه نرخ حواله درهم هزار و ۵۰۵ تومان قیمت خورد. با این نرخ حواله درهم، ارزش قیمت دلار در بازار داخلی به حدود ۵ هزار و ۵۲۳ تومان می‌رسید. البته این روزها در بازار داخلی خرید و فروش‌ها بسیار پایین است و بیشتر معاملات در حجم کوچک براساس نیاز با قیمت‌های نسبتا سلیقه‌ای صورت می‌گیرد.

روز گذشته، بانک مرکزی نیز قیمت دلار را همچنان روی عدد ۴ هزار و ۲۰۰ تومان نگه داشت. روز سه‌شنبه ۲۱ فروردین، نرخ رسمی دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام شد و پس از آن قیمت این ارز تغییر نکرد. این در حالی است که پوند و یورو براساس تغییرات جهانی، نوساناتی را تجربه کرده‌اند. در اولین روز هفته، نرخ رسمی یورو با حدود ۱۹ تومان کاهش به بهای ۵ هزار و ۹۵ تومان رسید. پوند انگلیس نیز افت بیشتری را تجربه کرد و با کاهش ۷۱ تومانی به قیمت ۵ هزار و ۷۸۶ تومان رسید. به‌نظر می‌رسد کاهش ارزش هر دو ارز اروپایی در راستای تضعیف نرخ برابری آنها در برابر دلار در بازارهای جهانی بوده است. در آخرین روز کاری بازارهای جهانی نرخ برابری یورو به دلار در مقاطعی حتی به آستانه ۲/ ۱ نیز رسیده بود.

 


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید